Et maurmiddel som fungerer Hvis du ikke har rett kunnskap, kan det være svært vanskelig å velge riktig maurmiddel til rett plass. Veiledningen vi har laget lar deg enkelt lære hvordan du kan bli kvitt maurproblemet ditt.

Mauravstøtende midler som fungerer godt, drar nytte av måten insekter lever på. Arbeiderne i et maursamfunn samler alltid inn mat til dem slik at de kan spise. Denne maten kan ødelegge hele kolonien av maur hvis den inneholder et effektivt maurmiddel.

Hensyn å ta i betraktning når du velger et maurmiddel
En maurangrep kan forårsake skade på et familiehjem, angripe strukturen og forårsake ubehag for beboerne. Blant deres forurensninger er bakterier og sykdomsfremkallende organismer, som salmonella. Du kan gi maur vann, mat og husly ved å ha dem i hjemmet ditt. Under maurkoloniens etablering søker de etter fuktige lokaliteter med forhold som de anser som optimale for bosetting. Tilstedeværelsen av høy luftfuktighet i bygningen er svært ofte forbundet med maurangrep. Det er lett for maur å slå seg ned på steder med mye mat og beskyttelse mot vær og vind.

maurmiddel mot sukkermaur

Du må bestemme maurarten før du kjøper et maurmiddel. I Norge er det stort sett svart jordmaur (sukkermaur) eller stokkmaur som er problemet. Har du funnet et eller flere reir? Kan det bare være spredt aktivitet? Innendørs eller utendørs?

Den er den største maurarten i Norge. For å fjerne skogmaur selv, må alle de samme midlene brukes, men med større mengder. Et maursamfunn sammensatt av både svermer og arbeidere har et høyt organiseringsnivå. Reder bygges ved å tygge hull i vegger, gulv og tak. Det etterlater ofte en haug med sagflis som bæres ut av veggene.

Sukkermaur, eller svart jordmaur, spiser søt mat og kalles derfor sukkermaur. Den kommer ofte til stranden om våren på jakt etter mat, men forsvinner vanligvis etter kort tid. Det er en klar indikasjon om det oppdages levende maur om vinteren at et maursamfunn er tilstede i byggingen av hjemmet. Maurene legger seg om høsten, men på grunn av varmen fra huset våkner de tidlig på våren og tror at våren har kommet.

Derfor er det avgjørende å begynne å iverksette tiltak nå, slik at dette problemet ikke utvikler seg unødvendig. Siden svarte jordmaur foretrekker høy luftfuktighet, har området der de hekker vanligvis et fuktighetsproblem. I hekkekolonier kan maur ødelegge myke byggematerialer og få fuktskadet treverk og isoporisolasjon til å smuldre.

Alle maurmidler fungerer for alle typer maur.Uliker typer maur middelEn rekke insektmidler er tilgjengelig. Forgiftet agn og direkte kontaktdrepende pulver.Når de sprayes eller påføres direkte, dreper de fleste av disse formuleringene ved kontakt. De består vanligvis av pyretroider, et kjemikalie som raskt dreper maur og frastøter maur raskt. Etter å ha brukt et insektmiddel av denne typen på et behandlet område, vil maur sannsynligvis unngå det området en stund.

En type insektmiddel som dette vil ikke kunne infisere maurkolonien. Bare en liten prosentandel av arbeidere og maurtuer vil bli drept.

Når et samfunn eller reir avdekkes, bør et plantevernmiddel som dette være førstevalget.

Flytende eller gelforgiftet agn kommer i granulater eller gelform. Et plantevernmiddel som utnytter maurens atferdsmønster for å spre plantevernmiddel ut i samfunnet. Gel- og flytende formuleringer er lettest å spre til larver og andre insekter i reiret. Hvis du ikke klarer å avdekke reiret, kan granulat være et godt alternativ. Hvis du er usikker på hvor reiret er plassert, anses agn generelt som det beste alternativet.

Hva med hjemmelaget maurmiddel? beste maurmiddel utendørsSannheten er at det ikke er noe godt sprøytemiddel du kan blande selv på kjøkkenbenken. For at disse midlene skal fungere optimalt, må de blandes sammen av midler designet for å drepe insekter. Selv om disse er tilgjengelige, vil det være komplisert og kostbart å blande dem selv.

Hva er det beste maurmiddel:Riktig maurmiddel på rett plass fungerer bra. Før du bruker kontaktdrepende insektspray eller pulver, bør du vurdere å bruke et forgiftet agn. Små mengder gift brukes i forgiftet agn for å eliminere et stort antall maur. Sammenlignet med andre giftstoffer, bruker kontaktmorder en stor mengde gift for en liten mengde maur. Det er best å kjøpe en maurmiddel fra en butikk som også instruerer deg om hvordan du bruker den riktig. Hos Skadedyrproffen kan du få tak i både stor gift og god kunnskap.

Bruk av maurmidler inne i husetDet er alltid best å bruke forgiftet agn i tilfeller der maurreir ikke er funnet. Et rør er alltid et bedre valg enn ferdigfylte bokser når du skal velge agn. Rørene vil alltid være ferskere enn ferdigfylte agnbokser som har stått på en butikkhylle en god stund. Hvis forgiftet agn må brukes inne, er det best å bruke det som gel eller væske.

For å finne maurstier, plasser agn ved begynnelsen av stien. I tilfelle det går en sti fra verandadøren til kjøkkenet, bør du kanskje plassere agn utenfor verandadøren i stedet for på kjøkkenet?

Forutse ut

Men hvis det observeres spredt aktivitet og tuaen ikke kan lokaliseres, er agn igjen det beste alternativet. Ideelt sett er gelé eller flytende form best, men utenfor brytes dette lett ned. Granulert agn er sannsynligvis bedre. Dessuten vil den være betydelig billigere enn dagens versjon. De ytre mengdene vil naturlig nok være høyere, siden stoffet vil spres til mange lokalsamfunn.

En rekke insektsprayer og agn bør være tilgjengelige for deg hvis du ønsker å løse et maurproblem på egenhånd. Avhengig av hva de spiser, har maur forskjellige preferanser. Derfor må du eksperimentere med flere forskjellige ender for å bestemme maurens foretrukne matkilde.

Ved bruk av agn anbefales ikke store mengder. Det er en god tilnærming å være tålmodig og å fylle på når flasken er tom. Ett eller to gram i små dråper er et godt sted å begynne.

Du kan starte med å bruke en liten teskje hver 3. meter når du bruker granulert agn.

Hvis agnet ikke er satt, sjekk daglig.